VW iBeetleApple kondigde begin maart CarPlay aan: een nieuw systeem voor in de auto die werkt met iPhone en iPad om al rijdend te kunnen bellen, sms’en, te navigeren en muziek te luisteren. Er werd een blik automerken opengetrokken waar mee wordt samengewerkt. Volkswagen was een grote afwezige. De Duitse autofabrikant doet niet mee aan CarPlay, maar sluiten Apple niet helemaal uit. In het nieuwe Kevermodel iBeetle is een speciaal iPhone-dock op het dashboard te vinden.

Informatie tijdens het rijden

Met het dock kun je muziek luisteren via Spotify en op de hoogte blijven van Twitter en Facebook dankzij een voorleesstem (overigens alleen nog in Engels). Daarnaast is er een trainingsfunctie waarmee je kunt bijhouden of je efficient rijdt. Uiteraard is handsfree bellen eveneens mogelijk.

Met de app kun je tijdens het rijden zien aan hoeveel g-krachten je onderhevig bent en wat de olie- en watertemperatuur is. De iBeetle is aan de buitenkant niet heel verschillend van aanverwante modellen, je ziet het alleen aan de 18-inch Disc velgen, iBeetle badges en grijze spiegelkappen.

VW iBeetle badge