Volkswagen is altijd een automerk geweest dat zijn eigen koers volgt en daarom ook geliefd is bij velen. Dat merk je als je kijkt naar de bijzondere oldtimers uit de collectie, maar ook wanneer je een blik werpt op de modellen van vandaag en morgen. De laatste jaren valt daarbij vooral op dat Volkswagen het belang van duurzaamheid inziet en volop bezig is met ontwikkelingen op het gebied van elektrische en hybride auto’s. Hoogste tijd om deze groene ambities eens goed onder de loep te nemen.

Volkswagen-e-load-up1

Voor iedereen een zuinige auto

Waar veel andere merken vooral milieuvriendelijke auto’s introduceren in de hogere prijsklassen, pakt Volkswagen het duidelijk anders aan. Zo is er in elk segment wel een elektrische of hybride auto beschikbaar, zodat duurzaam rijden op die manier voor iedereen toegankelijk wordt. Er is bijvoorbeeld de Volkswagen e-up!, een volledig elektrische stadsauto die vooral ideaal is voor woon-werkverkeer en de dagelijkse korte ritjes.

 

Comfortabel en praktisch

Maar ook op zakelijk vlak zijn er mogelijkheden. De Volkswagen Touareg is weliswaar een SUV in de hogere prijsklasse, maar zeer geliefd als leaseauto voor zakelijke rijders die comfortabel lange afstanden willen afleggen. Als één van de eerste autofabrikanten brengt Volkswagen nu met de e-load up! ook een elektrische bestelauto op de markt. Op dit moment is de auto nog niet daadwerkelijk op de weg te vinden, maar zodra deze beschikbaar is zal het vooral voor veel kleinere ondernemers een interessante lease-optie zijn.