De Volkswagen Kever was tientallen jaren geleden gewoon een veelgeziene auto op de weg. Niet voor niets was het de eerste in een reeks wagens ‘voor het volk’. Met 21 miljoen gemaakte exemplaren mag de auto nauwelijks speciaal genoemd worden.

Herbie

herbie_bruce_campbellToch werd de Kever eind jaren 60 een filmster dankzij Disney film The Love Bug, over een coureur wiens carrière in het slop geraakt is. Dan komt hij een Kever tegen met een heel eigen wil en karakter. De racer kiest voor de auto en samen nemen ze nog eens deel aan een race.

De auto ken je zeer waarschijnlijk als Herbie. In totaal werden er vijf films over de auto gemaakt. De eerste in 1968, de laatste stamt uit 2005. Door het vriendelijke uiterlijk van de Kever raakten hele gezinnen verliefd op een auto.

Transformers Bumblebee

Niet stoer genoeg? Transformers dan. Eén van de bekendste Autobots naast Optimus Prime is Bumblebee, een robot die lef toont en zichzelf steeds probeert te bewijzen tegenover de rest. Oorspronkelijk was hij in autovorm een gele Kever. Uiteindelijk bleek Bumblebee niet bestand tegen de charmes van Herbie. Toen Michael Bay besloot Transformers te gaan verfilmen, koos hij voor een Chevrolet Camaro uit 77 als Bumblebee. Achteraf vertelde de regisseur dat hij niet koos voor een Kever omdat die teveel aan Herbie deed denken.

ACToys Not G1 BumbleBee Volkswagen Images and Details (1)__scaled_600